sobota, 11. julij 2020
POIŠČI

Pastirčkova in Strma pot na Lisco ponovno odprti
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 25. maj 2020 ob 16:50, ogledov: 721

Pazljivo na poti med Spodnjim Slemenom in vrhom Olševe | spravilo lesa in gradnja ceste

Planinsko društvo Slovenj Gradec | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Markacisti PD Slovenj Gradec sporočajo, da je planinska pot, ki vodi s Spodnjega Slemena na Olševo, sicer prehodna, vendar opozarjajo, da je na tem območju velik poseg v prostor.
Odvija se spravilo lesa in gradnja nove ceste, zato je potrebno biti zelo previden, saj je hoja lahko otežena na delu od Spodnjega Slemena do Gladkega vrha na Odeničnem hrbtu. Markacisti so označili in očistili so pot, vendar morajo biti pohodniki zelo pozorni.

Med spravilom podrtih dreves bo prišlo tudi do morebitnih poškodb same trase. Markacisti bodo dogajanje spremljali in o morebitnih spremembah tudi obveščali.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije