sobota, 5. december 2020
POIŠČI

Hanzova pot na Malo Mojstrovko popravljena
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 16. julij 2020 ob 10:00, ogledov: 1596

Začasna ZAPORA poti na Luknjo iz Zadnjice (od križišča s potjo proti Doliču)

Planinsko društvo Gorje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
PZS in PD Gorje obveščata, da bo pot iz Zadnjice proti Luknji zaprta 20. in 21. julija. Pot bo zaprta od križišča s potjo proti Koči na Doliču do prelaza Luknja. Pot bo zaprta zaradi nevarnosti padajočega kamenja zaradi del na poti čez Plemenice!
V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Gorje obveščata, da bo predvidoma 20. in 21. 7. 2020 ZAPRT odsek planinske poti, ki vodi pod potjo čez Plemenice: Pod Skokom (1494 m)-Luknja (1758 m) zaradi del na planinski poti čez Plemenice (Bambergova).

Izvajalo se bo čiščenje podora in bo na spodnji poti nevarnost padajočega kamenja. Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili svojo varnost. Hvala za razumevanje.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije