nedelja, 10. december 2023
POIŠČI

Naj planinska pot 2021 bo obnovljena prihodnje leto
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 16. julij 2020 ob 15:00, ogledov: 7500

ZAPRTE POTI | med 16. in 25. julijem obnove več planinskih poti

Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za planinske poti v sodelovanju z več planinskimi društvi med 16. in 25. julijem obnavlja več poti. Zaradi zahtevnih del in nevarnosti tako za markaciste kot za planince, je začasno zaprtih več priljubljenih planinskih poti.

V naslednjih dneh bodo zaradi zahtevnih tehničnih del zaprte naslednje planinske poti:

Zaradi poškodbe varoval je do nadaljnega zaprta tudi Hanzova pot na Malo Mojstrovko. Aktualni seznam vseh zaprtih poti je objavljen na spletni povezavi stanje-poti.pzs.si.


OBVEŠČANJE O POŠKODBAH NA PLANINSKIH POTEH

V kolikor opazite na planinskih poteh kakršnekoli poškodbe ali neustrezno urejenost (slabe markacije, zaraščenost, ipd.) prosimo, da nam o tem pišete na elektronski naslov poskodbe.poti@pzs.si. Navedite, na kateri poti ste opazili poškodbe ali pomanjkljivosti in jih na kratko opišiteV kolikor je mogoče prosimo, da dodate tudi fotografijo poškodbe poti.

Hvala za sodelovanje in srečno na vaših poteh!
OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Medijske objave:
Obnavljajo poti na Triglav - Gorenjski glas
Zaradi del zaprta vrsta poti na Triglav - Slovenske novice
Zaprte nekatere poti na Triglav - Dnevnik


© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije