petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Obnova poti s Planike
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 21. julij 2020 ob 00:00, ogledov: 6314

Markacisti zaključujejo obnovo poti na Triglav

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Konec preteklega tedna so markacisti PZS začeli obnavljati letošnjo Naj planinsko pot, te dni zaključujejo dela. Kmalu se boste planinci lahko zopet varno povzpeli čez Plemenice na Triglav.
Organizatorji akcije Očistimo naše gore in Planinska zveza Slovenije so tudi letos pripravili izbor Naj planinska pot. Planinci ste že tretje leto zapored glasovali, katero pot bodo markacisti obnovili. Letos ste lahko izbirali med 7 visokogorskimi trasami, ki jih je v nabor vključila Planinska zveza Slovenije. Po izboru glasovalcev je s preprečljivo prednostjo zmagala planinska pot na Triglav z Luknje čez Plemenice, nekdaj imenovana Bambergova pot
Zmagovalka glasovanja Naj planinska pot 2020 planincem na eni strani odpira razgled v osrčje Severne triglavske stene, na drugi pa v dolino Trente. Zanjo že od leta 1994 skrbijo markacisti iz Planinskega društva Ptuj. Zadnja obnova ene najlepših, ampak tudi za ene najzahtevnejših visokogorskih tras v Sloveniji je bila narejena pred 25 leti. Tehnična ekipa markacistov PZS je v teh dneh očistila zapadlo kamenje, popravila je poškodbe kovinskih varoval, zamenjala je dotrajane kline in jeklenice. 

markacisti_triglav__15_
Vodja akcije Jože Rovan je ob tem izpostavil, četudi markacisti poti vzdržujejo prostovoljno, nastanejo materialni stroški, zato so toliko bolj hvale vredne akcije, ki omogočajo finančno podporo.(Foto: Edo Tomšič)
Manj kot 800 markacistov skrbi za urejenost okoli 10 tisoč kilometrov planinskih poti. 

Preberite še:

Naj planinska pot čaka planince v novi, varnejši podobi


Fotogalerija

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije