sobota, 8. maj 2021
POIŠČI

Dan slovenskih markacistov v Logu pod Mangartom
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 5. avgust 2020 ob 14:30, ogledov: 5440

ZAPRTA POT | Jubilejna pot na Prisojnik

Planinsko društvo Jesenice | Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Jesenice zaradi poškodovanih varoval začasno zapira Jubilejno pot (skozi Zadnje okno) na Prisojnik! Kopiščarjeva pot (skozi Prednje okno) je po sanaciji ponovno odprta.

Zaradi poškodovanih varoval in poti ostaja ZAPRTA Jubilejna pot, ki vodi iz doline Mlinarica skozi Zadnje okno. 

Kopiščarjeva pot, ki vodi skozi Prednje okno iz Vršiča proti Prisojniku, je po sanaciji poškodovanih varoval ponovno odprta..

Drugi možni pristopi na Prisojnik:
  • po zelo zahtevni Hanzovi poti,
  • po Kopiščarjevi poti skozi Prednje okno,
  • po zahtevni Grebenski poti,
  • po zahtevni planinski poti, ki vodi čez južno pobočje,

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije