sobota, 23. januar 2021
POIŠČI

Zaključni dan tečaja za markaciste PZS v Lepeni
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 11. januar 2021 ob 09:30, ogledov: 2937

PLAZOVI IN SNEGOLOM | na Kriško goro le iz Gozda

Planinsko društvo Križe | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Križe zaradi snegoloma in nevarnosti snežnih plazov zapira več svojih planinskih poti na Kriško goro in Tolsti vrh. Odprta je le t.i. klasična pot iz vasi Gozd.
Proti Kriški gori in Tolstemu vrhu so zaradi snegoloma in nevarnosti snežnih plazov ZAPRTE naslednje poti:
  • Zgornje Vetrno - Kriška gora
  • Gozd - Tolsti vrh
  • Zalog - Mala Poljana - Tolsti vrh
  • Kriška gora - Tolsti vrh
  • Mala Poljana - Tolsti vrh

Odprte so vse poti iz doline do vasi Gozd ter t.i. klasična pot iz vasi Gozd do Koče na Kriški gori. Koča je ponovno odprta in obratuje skladno s priporočili NIJZ. Možen je osebni prevzem pijače in hrane po sistemu »vzemi za s seboj«.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije