nedelja, 10. december 2023
POIŠČI

Poti iz planine Kal na preval Globoko obnovljena
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 19. februar 2021 ob 11:50, ogledov: 1690

Zbor markacistov - sklic

Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za planinske poti Planinske zveze Slovenije na podlagi 23. člena Pravilnika Komisije za planinske poti sklicuje ZBOR MARKACISTOV.

ZBOR MARKACISTOV

 

bo izveden v dveh delih. 19. marca 2021 ob 17:30 bo omogočena razprava preko videokonference za vse, ki se bodo vnaprej prijavili. Po razpravi se bo izvedlo dopisno glasovanje, ki bo trajalo do 24. marca 2021. Glasovnico bodo preko e-pošte prejeli vsi z glasovalno pravico, kot je določeno v pravilniku KPP.

 

PREDLOG DNEVNEGA REDA:

 1. Določitev organov zbora
 2. Poročilo o delu KPP v letu 2020 in povzetek dejavnosti iz leta 2019
 3. Razprava o poročilu in oblikovanje predlogov sklepov
 4. Plan dejavnosti za leto 2021 in okvirni plan dejavnosti za leto 2022
 5. Razprava o planih in oblikovanje predlogov sklepov
 6. Strategija vzdrževanja planinskih poti
 7. Knafelčeve diplome
 8. Razno

 

Na e-naslov poti@pzs.si posredujte:

 • do 3. marca 2021 morebitno prijavo k razpravi, pisna gradiva za točko razno ali pisne predloge spremembe dnevnega reda;
 • do 12. marca 2021 prijavo k sodelovanju pri razpravi preko videokonference, kjer je potrebno navesti e-naslov, na katerega se posreduje spletno povezavo na videokonferenco 19. marca 2021. Za sodelovanje pri videokonferenci potrebujete računalnik ali pametni telefon, kvalitetno internetno, delujoče zvočnike, za razpravljavce pa še mikrofon ter kamero. Razprava ni obvezni del zbora;
 • do 24. marca 2021 izpolnjeno glasovnico, ki jo boste na svoj e-naslov po razpravi prejeli vsi z glasovalno pravico, kot je določeno v pravilniku KPP. Zbor je sklepčen, če izpolnjeno glasovnico vrne najmanj 1/3 vseh z glasovalno pravico.

 31. člen Pravilnika KPP PZS:
Zbor markacistov sestavljajo: načelniki odsekov za planinske poti, vodje OPP ali njihovi namestniki ter načelnik in člani Izvršnega odbora Komisije za planinske poti.
Glasovalno pravico imajo samo načelniki oziroma od njih pooblaščeni delegati odsekov za planinske poti PD.

18. člen Pravilnika KPP PZS:
Odsek za planinske poti PD vodi načelnik, ki mora biti registriran markacist najmanj B kategorije po Programu markacist in član PD.
1. odstavek 12. člena Zakona o planinskih poteh navaja, da mora skrbnik planinskih poti imeti vsaj dva člana, ki izpolnjujeta predpisane pogoje za markacista.


Bogdan Seliger,
načelnik KPP PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije