ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Bavški Grintavec z novim žigom
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 26. februar 2021 ob 20:40, ogledov: 4201

Pot med slapom Orglice in Presedljajem ponovno odprta

Planinsko društvo Domžale | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Domžale obvešča, da je planinska pot med slapom Orglice in prelazom Presedljaj ponovno odprta..

Pot po dolini Kamniške Bele, med slapom Orglice in prelazom Presedljaj je ponovno odprta. Za obvoz podora, ki se je spomladi 2021 zgodil v steni Rzenika, je urejenih cca. kilometer nove planinske poti (500 m popolnoma nove poti, 500 m je koriščena obstoječa lovska pot)dokler se ponovno ne priključi na obstoječo planinsko pot.


Prvotno obvestilo: Ogromen skalni podor se je zgodil v severozahodni steni Rzenika, točneje v predelu imenovanem Ojstri rob. Podrt material je deloma zasul tudi planinsko pot, ki vodi iz bližine slapu Orglice proti prelazu Presedljaj po dolini Kamniške Bele. Zaradi zasute poti, nestabilnega terena in velike nevarnosti nadaljnih podorov, je planinska pot ne delu med slapom Orglice in Presedljajem zaprta. Poti do slapu Orglice so normalno prehodne. PD Domžale dodatno opozarja na večjo količino finega prahu, ki je kot posledica podora, prisoten po celi dolini Kamniške Bele.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Fotogalerija

 Matej Ogorevc

 Matej Ogorevc1 / 3

 Matej Ogorevc2 / 3

 Matej Ogorevc3 / 3

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije