petek, 23. april 2021
POIŠČI

6. Dan slovenskih markacistov
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 3. marec 2021 ob 16:00, ogledov: 1032

PODOR POTI| pot čez Pasje pečine zaprta

Planinsko društvo Domžale | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Domžale obvešča o podoru in posledično ZAPRTI POTI čez Pasje pečine na Veliki planini.

PD Domžale sporoča, da se je na spodnji poti (severna varianta) preko Pasje peči prišlo do manjšega skalnega podora na ozkem in prepadnem mestu. Podor je še vedno aktiven.

Pot je poledenela in na delu zaradi aktivnega podora neprehodna, zato je do nadaljnjega ta odsek ZAPRT.

pdd_podor_pasja_pec_2_arhiv_pdd

Drug možni dostopi do Planine Kisovec:
  • iz Stahovice po zgornji poti (južni varianti), ki je tudi bolj priporočljiva za uporabo v zimskih razmerah.
  • iz Krivčevega.
  • s prelaza Volovjek.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije