sobota, 31. julij 2021
POIŠČI

Zaradi podora zaprti Pastirčkova in Strma pot na Lisco
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 21. julij 2021 ob 10:45, ogledov: 565

ZAPRTA POT ob Lobnici iz Ruš do slapov Šumik

Planinsko društvo Ruše | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Ruše obvešča, da je pot iz Ruš do Bajgota zaprta zaradi poškodovane poti in uničenih več premestitvenih objektov.
Potok Lobnica, ob kateri poteka planinska pot iz Ruš do Bajgota, je ob nedavnem neurju odnesel del planinske poti, uničene so tudi tri brvi na poti. Planinska pot je zato do nadaljnega ZAPRTA.
Iz Ruš se do Bajgota lahko povzpnete po vzporedni planinski poti čez Klužo in mimo cerkvice Sv. Marije in mimo Gozdarske koče Šumik.

 


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije