petek, 28. januar 2022
POIŠČI

Pridobili 21 novih odličnih markacistov - KPP PZS uspešno zaključila tečaj za markaciste PZS
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 21. julij 2021 ob 11:30, ogledov: 4845

ZAPRT zgornji del Hanzove poti na Prisojnik

Planinsko društvo Kranjska Gora | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Kranjska Gora obvešča, da je zgornji del Hanzove poti na Prisojnik ZAPRT!

ZAPRT je odsek zelo zahtevne Hanzove poti na Prisojnik od križišča s povezavo do Kopiščarjeve poti. 

Pot je zaprta zaradi poškodovanih in uničenih varoval, največjo nevarnost pa predstavlja viseča večja in težja skala, ki se je ne da obhoditi. Skala je nevarno postavljena na zelo izpostavljenem delu, kjer lahko ob minimalni obremenitvi pade na levo ali na desno stran, v vsakem primeru so ob padcu skale ogrožene osebe, ki bi se v tem času nahajale nižje na poti.

Podor je prav tako poškodoval varovala in je še vedno aktiven zato je pot do nadaljnjega zaprta.

Zaradi poškodovanih varoval prav tako zaprta Jubilejna pot na Prisojnik. Na Jubilejni poti na Prisojni bodo dela tehnične skupine markacistov stekla predvidoma v četrtek 29. julija 2021 in se zaključila do konca tedna.


Drugi možni pristopi na Prisojnik:
  • po Kopiščarjevi poti skozi Prednje okno,
  • po zahtevni Grebenski poti,
  • po zahtevni planinski poti, ki vodi čez južno pobočje.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Fotogalerija

 Arhiv PD Kranjska GOra

 Arhiv PD Kranjska GOra1 / 4

 Arhiv PD Kranjska GOra2 / 4

 Arhiv PD Kranjska GOra3 / 4

 Arhiv PD Kranjska GOra4 / 4

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije