sreda, 8. december 2021
POIŠČI

POZIV k sodelovanju v tehnični skupini markacistov PZS
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 23. avgust 2021 ob 11:50, ogledov: 816

ZAPRTA POT med sedloma Mlinarica in Planja

Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana obvešča, da je zaradi poškodovanih varoval planinska pot med sedloma Mlinarica in Planja.

Odsek planinske poti med sedloma Mlinarica in Planja, na planinski poti med Vršičem in Kriškimi podi, je zaradi poškodovanih varoval do nadaljnjega ZAPRT.

Omenjen odsek je tudi del Slovenske planinske poti.

Alternativi za prehod iz Kriških podov na Vršič (smer SPP):
  • sestop v Zadnjico in nadaljevanje po planinski poti mimo Koče pri izviru Soče na Vršič (lahka planinska pot).
  • sestop v Krnico čez Kriško steno, nato vzpon na Vršič (zelo zahtevna planinska pot). Bolj primerno za obratno smer - torej iz Vršiča na Kriške pode.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije