sreda, 8. december 2021
POIŠČI

Končano zadnje letošnje obnovitveno usposabljanje za markaciste
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 27. avgust 2021 ob 10:30, ogledov: 1653

ZAPRTA POT med Planiško škrbino in Visoko Ponco

Planinsko društvo Rateče Planica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Rateče Planica obvešča, da je zelo zahtevna planinska pot med Planiško škrbino in Visoko Ponco ZAPRTA!

Zalo zahteven odsek planinske poti med Planiško škrbino in vrhom Visoke Ponce je do nadaljnjega ZAPRT zaradi aktivnega podora.

Planinska pot na Srednjo Ponco je še vedno normalno prehodna tako iz Tamarja kot iz italijanske strani.


Z italijanske strani sta zaprti tudi ferati iz Belopeških jezer na Ponco in Vevnico.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije