četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Delovno srečanje markacistov MDO PD Pomurja
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 24. julij 2024 ob 10:00, ogledov: 3413

DELA NA POTI | od četrtka do nedelje na Tominškovi poti

Objavil(a): Matej Ogorevc
Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo Tominškova pot med 25. in 28. julijem ZAPRTA!

V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Ljubljana Matica obveščata, da je med 25. 7. 2024 in 28. 7. 2024 ZAPRT odsek zelo zahtevane planinske poti Spomenik (1009 m)-Kozja dolina-Begunjski studenec (2080 m) (Tominškova pot).

Na planinski poti se bodo izvajala nujna večja vzdrževalna dela. Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji. Hvala za razumevanje.

Drugi mogoči pristopi z doline Vrat na Kredarico oz. do Doma Valentina Staniča :
  • Zelo zahtevna planinska pot Vrata-Prag-Begunjski studenec (Čez Prag)


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije