petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Naj planinska pot 2021 bo obnovljena prihodnje leto
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 12. oktober 2021 ob 08:30, ogledov: 3245

Naj planinska pot 2021 bo obnovljena prihodnje leto

Planinsko društvo Kranj | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska pot, ki vodi s Kranjske koče na Ledinah na Koroško Rinko, bo zaradi neugodnih vremenskih razmer z dokončno obnovo počakala na sezono 2022.
Konec junija je bila v akciji Očistimo naše gore in Planinske zveze Slovenije izbrana naj planinska pot leta 2021. Tokrat je naziv prejela ena najzahtevnejših planinskih poti v skupini Grintavcev, ki vodi na Koroško Rinko s Kranjske koče na Ledinah.

Njena obnova je bila predvidena za letošnje poletje, ko so markacisti PD Kranj opravili osnovna vzdrževalna dela, ki so vključevala označitev in čiščenje poti. Poleg navedenega pa obnova zahteva tudi temeljito prenovo jeklenih varoval in manjšo prestavitev poti v zgornjem delu. Tehnična skupina markacistov Planinske zveze Slovenije je obnovo varoval prvič načrtovala za konec avgusta, po neuspeli izvedbi pa so termin prestavili na september. V obeh primerih jim je delo preprečilo slabo vreme, ki je onemogočilo varno delo na izpostavljenem terenu. Zato so morali akcijo preložiti na sezono 2022, pot pa do takrat ostaja zaprta.

naj_planinska_pot_2021_pred_obnovo_foto_alojz_pirnat5Naj planinska pot 2021 z Ledin na Koroško Rinko bo obnovljena prihodnje leto (foto Alojz Pirnat)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije