petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Planinstvo 4.0
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 29. november 2021 ob 00:00, ogledov: 1604

Nova klopca ob poti proti Trnovskemu gozdu

Planinsko društvo Ajdovščina | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Greben Čaven velja za eno najlepših razglednih točk nad celotno Vipavsko dolino, saj nam pogled sega vse do Jadranskega morja. Tvori južno mejo Trnovskega gozda, planote v severnem delu Dinarskega gorovja. Njegov najvišji vrh je Veliki Modrasovec (1535 m), najbolj razgleden pa Kucelj (1237 m).

Startamo torej od tunelov. Kam nas bo povedla pot? Proti Čavnu, Mali Gori ali Kuclju. Mogoče še naprej proti Velikemu robu?
Kamorkoli se odpravimo, vsaka pot, vsak odcep nam nudi svoja doživetja. Po poti, mimo koče na Čavnu kjer malo posedimo in vedno koga poznanega srečamo, ali mimo gostoljubne koče na Mali Gori ali po razglede na Kucelj.

In ko se vračamo polni vtisov proti izhodišču je manjkalo... Kaj? Klopca, mizica da se, preden sezujemo gojzarje ter odložimo nahrbtnih v avto malo spočijemo ter strnemo vtise o prehojeni poti.

Ideja je bila že dolgo časa, letos poleti pa nam jo je uspelo uresničit. Nabavili smo les, pa ostali potrebni material in se lotili dela. Malo je bilo rezanja, malo tesanja, malo barvanja in na koncu se je prikazala lepa mizica z dvema klopema. Vse skupaj smo naložili v avto, se zapeljali do tunelov, malo pokopali teren, ga malo zravnali ter klop zmontirali.

Sedaj je tam. Čaka. Na pohodnike, da posedijo, da se pogovorijo in mogoče kujejo že nove načrte za nove ture.

Zapisal Dejan Černilogar,
foto: udeleženci delovne akcije
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije