nedelja, 10. december 2023
POIŠČI

Skupna delovna akcija markacistov MDO Dolenjske in Bele krajine
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 10. junij 2022 ob 07:30, ogledov: 1258

Najboljša tematska pot 2022 - razpis

Objavil(a): Matej Ogorevc
Turistična zveza Slovenije objavlja tekmovanje slovenskih krajev v urejenosti in gostoljubnosti Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022. Tekmovanje poteka tudi v kategoriji tematske poti.

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi Turistična zveza Slovenije v letu 2022 organizira tekmovanje za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Prijavo tematske poti lahko odda občina, skrbniki, upravljavci ali nosilci tematskih poti. Poti tekmujejo v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti oz. interpretaciji posamezne poti. Prejete prijave bo obravnavala posebna komisija in na podlagi strokovnih meril izbrala kandidate, ki se uvrstijo naprej na državno tekmovanje. Rok za oddajo je 15. junij 2022. Podrobnosti v priloženih navodilih.

Ocenjevanje na državni ravni se bo pričelo julija in zaključilo v prvem tednu septembra. Obiski državne komisije bodo predhodno najavljeni. 

Spletno glasovanje bo potekalo na spletni strani Turistične zveze Slovenije.

Priloga
PDF Razpis
PDF Navodila za oddajo vloge

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije