petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Dan slovenskih markacistov
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 24. junij 2022 ob 00:00, ogledov: 802

Skupna akcija OPP MDO Primorskih PD na Kokoši

Planinsko društvo Sežana | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
V soboto 4.6.2022 smo se markacisti MDO Primorskih PD zbrali na skupni delovni akciji. Akcije se je udeležilo 15 markacistov iz šestih planinskih društev našega MDO-ja.

Kot vsako leto doslej, smo tudi letos v okviru redne akcije markacistov PD OPP MDO Primorske tudi letos organizirali to tradicionalno druženje in v tem okviru, kot vsako leto opravili nekatera vzdrževalna dela na planinskih poteh gostujočega planinskega društva.
Akcija je namenjena druženju in hkrati pomoči planinskemu društvu, katero ima iz različnih razlogov manj markacistov in tako poteka vsako leto na območju drugega planinske društva.

Letos je bilo gostujoče planinsko društvo PD Sežana. Vodja akcije je bil načelnik odseka za planinske poti PD Sežana Albin Žnidaršič. V soboto, 4. Junija smo se ob 8 uri zbrali na nekdanjem mejnem prehodu Lipica in se po kratkem posvetu osredotočili na čiščenje dveh planinskih poti in postavljanje drogov za smerne table. Prva skupina je odšla na rezanje podrastja in košnje trave na strmo pot proti Kokoši, imenovana tudi »čez Titota«.

Druga skupina je čistila gosto robido in podrastje iz Škibinov proti Kokoši.

Oblikovana je bila tudi tretja skupina, ki je imela nalogo skopati luknje in zabetonirati pet kovinskih drogov ter jih pobarvati.

Markacisti smo na akciji, navkljub veliki vročini, opravili skupno 75 ur dela.

Kot se spodobi, smo druženje zaključili v gostilni »Pri Dragici« v Sežani.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije