četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Stanje pred obnovo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 2. februar 2023 ob 00:00, ogledov: 605

Zbor markacistov MDO PD Posočja

Objavil(a): Matej Ogorevc
21. januarja 2023 je Planinsko društvo Brda gostilo markaciste MDO PD Posočja na rednem letnem občnem zboru. Zbralo se je kar 35 markacistov.
Po jutranji kavici so se odpravili na krajši pohod po Gradnikovi učni poti. Jutro je bilo jasno in precej hladno, zato so bili tudi razgledi čudoviti. V dvorani vinske kleti Dobrovo je sledil uradni del srečanja.

Pregledali so delo v preteklem letu in potrdili plan za letošnje leto. V letu 2022 so opravili veliko delovnih ur. Izvedeni pa sta bili tudi dve večji akciji. Tehnična skupina je v težkih pogojih usposobila pot Silva Korena na Krn za ponovno odprtje. Druga akcija pa je potekala v novembru na pogorelem Krasu. Za letošnje leto so si zadali kar obsežen program. Na zboru so se markacisti pogovorili tudi o problemih in težavah, ki jih imajo pri njihovem delu. Prisotni pa so pogrešali načelnika komisije za planinske poti pri PZS. Zbora pa se je udeležil predsednik MDO PD Posočja Dušan Plesničar.

Po kosilu je sledil še ogled vinske kleti Dobrovo in degustacija. Dan je minil v lepem in prijetnem vzdušju.

Hvala vam markacisti za vaše plemenito delo, ker skrbite, da so poti varne in lepo označene. Na koncu gre še zahvala vodji OPP pri MDO PD Posočja, Ivanu Grčmanu in članu IO KPP, Igorju Mlakarju za trud in skrb pri organizaciji dogodkov skozi vse leto.

Iva Šibav
PD Brda

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije