petek, 22. september 2023
POIŠČI

Nad novo vlako.
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 3. februar 2023 ob 09:00, ogledov: 1509

Javna razprava | Strategija vzdrževanja markiranih planinskih poti Planinske zveze Slovenije

Objavil(a): Matej Ogorevc
Predsedstvo PZS je leta 2019 pozvalo IO KPP, da pripravi strateški dokument za področje vzdrževanja planinskih poti, ki bo na podlagi realne ocene sedanjega stanja pripeljal do predlogov rešitev, ki bodo usmeritev za vzdržnost sistema vzdrževanja planinskih poti vsaj za srednjeročno obdobje.

Že v prejšnji sestavi je IO KPP opravil razpravo in pripravil osnutek dokumenta, ki je bil predstavljen na zadnjem zboru markacistov marca 2022. Novo vodstvo KPP je nadaljevalo to razpravo in pripravilo obstoječi dokument. Na sedmih srečanjih so člani IO KPP in vodje odborov poglobljeno razpravljali o vseh področjih delovanja KPP in na podlagi argumentov poenotili mnenja, pri tem pa dobro spoznali vso problematiko in to je največja dodana vrednost tega procesa.

Osnutek Strategije vzdrževanja planinskih poti dajemo v javno razpravo do 5. marca 2023 in pozivamo najširšo planinsko javnost, da poda dopolnila, predloge in pobude. Pošljite jih na elektronski naslov poti@pzs.si, na katerega se lahko obrnete tudi za dodatne informacije.

Končno verzijo Strategije bo predstavljena na naslednji seji UO PZS in sprejeta na zboru markacistov 24. marca 2023.

Prilogi:
DOC Strategija vzdrževanja markiranih planinskih poti PZS
PDF Strategija vzdrževanja markiranih planinskih poti PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije