četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Srečanje evropohodnikov EURORANDO 2021 pod gradom Podsreda
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 1. marec 2023 ob 00:00, ogledov: 804

Poročilo z zbora markacistov MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Planinsko društvo Črnomelj | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
V četrtek 23.2.2023 ob 17:00 uri so markacisti MDO Dolenjske in Bele krajine imeli letni zbor v Kanižarici pri Črnomlju. Gostitelji zbora so bili markacisti iz PD Črnomelj. Zbora se je udeležilo 54 markacistov iz devetih planinskih društev, ki imajo markacijski odsek v društvu

Zaradi bolezni niso prišli markacisti iz PD Metlika in so se opravičili. Zbora so se udeležili tudi načelnik KPP PZS Uroš Zagoričnik in predsednik MDO Dolenjske in Bele krajine Rudolf Skobe. Zaradi velike zasedenosti in obveznosti so se opravičili predsednik PZS Jože Rovan, strokovna sodelavka KPP PZS Katarina Kotnik in načelnica varstva narave MDO Dolenjske in Bele krajine Rozalija Skobe, ki pa je zbolela.

Načelniki markacijskih odsekov so poročali o svojem delu v letu 2022 na planinskih poteh za katere skrbijo. Dela so bila različna, glede na stanje planinskih poti: markiranje, obnova markacij, odstranjevanja padlega drevja, sekanja vej, urejanja odvodnjavanja, izdelava stopnic, lesenih ograj, pobiranja smeti na poti,...
Deset planinskih društev katera imajo markacijski odsek in markaciste iz MDO Dolenjske in Bele krajine so v letu 2022 skupno opravili na planinskih poteh 4343 ur prostovoljnega dela.

V letu 2022 so imeli dve skupni MDO markacijski delovni akciji in sicer 21.5.2022 na področju PD Kočevje in 22.10.2022 na področju PD Črnomelj. Na obeh akcijah skupaj je bilo 86 markacistov iz vseh društev. Akcije so bile uspešno realizirane in opravilo se je veliko dela na terenu.

Na zboru smo določili okvirne datume za skupne MDO markacijske delovne akcije v letu 2023. Prva delovna akcija bo na področju PD Črnomelj v drugi polovici meseca maja in druga delovna akcija bo v mesecu oktobru na področju PD Krka Novo mesto.

Na zboru so bila podeljena Knafelčeva priznanja za uspešno večletno delo kot markacist v društvu.

Na koncu so prijazni domačini pogostili prisotne markaciste z okusno malico.

Mladen Živković,
vodja OPP MDO Dolenjske in Bele krajine
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije