četrtek, 23. maj 2024
POIŠČI

Zadnji oz. prvi žig SPP tudi na Debelem rtiču
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 29. maj 2023 ob 09:50, ogledov: 323

Delovno srečanje markacistov MDO PD Pomurja

Objavil(a): Matej Ogorevc
V soboto, 1. aprila, je v Lendavskih in Dolgovaških Goricah potekala akcija markacistov v organizaciji PD Lendava ter v sklopu MDO PD Pomurja. Prisotnih je bilo 45 markacistov iz petih planinskih društev Pomurja: PD Lendava, PD Matica Murska Sobota, PD Ljutomer, PD Hakl Sveta Trojica in PD Lenart.

Obnovljene so bile markacije na delu Pomurske planinske poti, na novo je bil markiran odsek tematske poti Svetega Urbana, osvežene so bile markacije na odsekih tematskih poti Pot studencev in Opekarniška pot. Skupaj je bilo narejenih in obnovljenih čez 120 markacij. Prav tako so markacisti postavili 2 nova kovinska stebrička in pritrdili 10 novih smernih tabel na trasi Pomurske planinske poti, ter 8 smernih tabel na tematskih poteh.

Po končani akciji je sledil občni zbor markacistov Pomurja kjer so bila podana poročila skrbnika PPP in načelnikov markacistov planinskih društev o delu v preteklem letu in predstavljen program dela za tekoče leto. Zbora sta se udeležila tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in Bojan Rotovnik, predstavnik Planinske zveze Slovenije, ki je na delavnici PlanGIS za markaciste predstavil novosti in delo z njim.


Predsednik MDO PD Pomurja Štefan Kozak


Fotogalerija

 Arhiv MDO PD Pomurja

 Arhiv MDO PD Pomurja1 / 3

 Arhiv MDO PD Pomurja2 / 3

 Arhiv MDO PD Pomurja3 / 3

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije