sobota, 2. marec 2024
POIŠČI

Akcija urejanja poti v MDO Notranjske
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 31. avgust 2023 ob 00:00, ogledov: 733

Prvo izplačilo državnih sredstev za vzdrževanje planinskih poti

Objavil(a): Matej Ogorevc
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je potrdilo in izplačalo prvi zahtevek za povračilo stroškov vzdrževanja planinskih poti v celoti. Planinska društva, ki so v prvem letošnjem roku oddala ustrezne zahtevke, so s strani Planinske zveze Slovenije že prejela nakazilo za nastale stroške.

Približuje se 30. september, drugi rok za oddajo zahtevkov in dokumentacije za uveljavljanje povračila stroškov.

Eden izmed pogojev za uveljavljanje stroškov je tudi podpisana skrbniška pogodba. Do sedaj je skrbniške pogodbe podpisalo 128 planinskih društev. Društva - skrbniki planinskih poti, ki bi še želela uveljavljati povračilo stroškov, naprošamo, da nam čimprej pošljejo skrbniške pogodbe v podpis. Pogodbe so bile poslane na elektronske naslove PD navedene na spletni strani PZS. V kolikor pogodbe niste prejeli ali vas ni na priloženem seznamu in ste podpisali pogodbo, prosimo, da pošljete sporočilo na e-naslov skrbniki.poti@pzs.si.

Društva lahko zahtevke (specifikacije) in pripadajoče dokumentacije že oddajo v pregled.

Podrobnosti o sofinanciranju vzdrževanja in označevanja planinskih poti za leto 2023 najdete na društvenem portalu.

Skrbniki, ki ne bodo podali nobenega zahtevka za izplačilo do 30. septembra bodo izgubili možnost za črpanje sredstev v tekočem letu.
Društva, ki so do 30. septembra oddala zahtevke in niso porabila vseh rezerviranih sredstev, lahko do 1. decembra oddajo dodaten zahtevek za preostanek. Vendar le v primeru, da do 30. septembra o tem obvestijo PZS na e-naslov skrbniki.poti@pzs.si.

Morebitna preostala sredstva se bodo predvidoma ponovno delila med skrbnike. Zato priporočamo, da v specifikacije upravičenih stroškov vnašate vse upravičene stroške, ki so nastali pri vzdrževanju planinskih poti.

PDF Seznam društev s podpisano pogodbo
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije