petek, 22. september 2023
POIŠČI

Markacisti PZS na intervenciji po naravni ujmi
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 12. september 2023 ob 15:40, ogledov: 347

ZAPORA POTI | Mrzli dol-Križ nad Logarsko dolino

Planinsko društvo Celje - Matica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Na planinski poti se bodo izvajala nujna večja vzdrževalna dela.

V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Celje Matica obveščata, da bo od 14. do 17. 9. 2023 ZAPRT zelo zahtevni odsek planinske poti Mrzli dol (1878 m)-Križ (2114 m).

mapzs_banner_186x44Mrzli dol-Križ

Prosimo, da dosledno upoštevate zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji.

ALTERNATIVNE POTI: Na Križ in naprej na Koroško Rinko se lahko povzpnete iz smeri Ledin ali Malih podov. Iz Logarske doline je najkrajši vzpon po zelo zahtevni planinski poti čez Turski žleb.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije