nedelja, 3. marec 2024
POIŠČI

Delovna akcija na planinski poti na Mirni gori
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 23. oktober 2023 ob 00:00, ogledov: 595

Sofinanciranje vzdrževanja in označevanja planinskih poti za leto 2023 | Navodila za zaključni rok 1. december

Objavil(a): Matej Ogorevc
Podrobnosti, navodila za izpolnjevanje specifikacije in odgovore na nekatera vprašanja najdete v navodilih skrbnikom pri uveljavljanju povračila stroškov z naslova skrbniške pogodbe 2023. V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi na skrbniki.poti@pzs.si.
IO KPP je na dopisni seji sprejel sklepe o zaključku sofinanciranja vzdrževanja in označevanja planinskih poti 2023. Poudarki:
 1. Planinska društva skrbniki planinskih poti, ki do 15. oktobra niso podpisala skrbniške pogodbe, v letu 2023 niso več upravičena do sofinanciranja vzdrževanja in označevanja planinskih poti. Zahtevke lahko oddajo šele naslednje leto.
 2. Planinska društva skrbniki planinskih poti, ki so podpisala skrbniško pogodbo, vendar niso oddala nobenega zahtevka, lahko sodelujejo pri zadnjem roku. Vendar le če do 5. novembra javijo na elektronski naslov skrbniki.poti@pzs.si, da bodo oddali zahtevek. Za njih je rezervirana le tretjina predvidenih sredstev, ki so jim bila na razpolago do 30. septembra 2023.
 3. Planinska društva skrbniki planinskih poti, ki so podpisala skrbniško pogodbo in oddala zahtevke v višini do 50% rezerviranih sredstev do dne 30. septembra 2023 imajo na razpolago še ves preostanek sredstev.
 4. Planinskim društvom skrbnikom planinskih poti, ki so podpisala skrbniško pogodbo in oddala zahtevke v višini nad 50% rezerviranih sredstev do dne 30. septembra 2023 se povečajo rezervirana sredstva.
 
  Nepodpisana pogodba Podpisana pogodba (zahtevek ni oddan) Uveljavljal manj kot 50% stroškov Uveljavljal več kot 50% stroškov
PD skrbnik planinske poti Sredstva 2023 niso na voljo. Rezervirana 1/3 predvidenih sredstev z dne 30.9. (ob potrditvi do 5. 11.). Rezervirana vsa predvidena sredstva z dne 30.9. Rezervirana sredstva dodatna.

Točen znesek za posameznega skrbnika je razviden iz naslednjih dokumentov:
PDF Zneski na razpolago PD za vzdrževanje in označevanje planinskih poti do 1.12.2023
PDF Seznam planinski društev skrbnikov planinskih poti, ki so podpisala skrbniško pogodbo, vendar niso oddala nobenega zahtevka  


V specifikacijo lahko vnašate vse upravičene stroške, ki nastajajo pri vzdrževanju in označevanju planinskih poti. Končni znesek je lahko višji od rezerviranih sredstev.
V kolikor bodo na koncu sredstva, se bo sofinanciral še del nad rezerviranimi sredstvi.

Pogoji za črpanje sredstev:
 • podpisana skrbniška pogodba
 • izpolnjeno poročilo z slikovnim gradivom v PlanGiS o delovni/h akciji/ah
 • oddana specifikacija upravičenih stroškov z ustreznimi prilogami
 • izjava o DDV
  Upravičeni stroški vezani na vzdrževanje in označevanje registriranih planinskih poti so:
 • Material za obnovo poti (les, lesena in kovinska varovala, barva, razredčilo ipd.)
 • Orodje za vzdrževanje in označevanje (komplet za markiranje, žage, rovnice, motorne žage ipd.)
 • Oprema planinske poti (usmerjevalne table, drog, skrinjica, žig ipd.)
 • Stroški prehrane, prevoza in nočitev (potni nalogi, dnevnice, kilometrine, računi za prehrano, gorivo) - na delovni akciji (prevoz markacistov, materiala in orodja do delovišč).
 • Osebna oprema registriranega markacista in osebna zaščitna oprema markacista (obutev, oblačila, protivrezne hlače, čelada z glušniki ipd.,)

Podrobnosti, navodila za izpolnjevanje specifikacije in odgovore na nekatera vprašanja najdete v navodilih skrbnikom pri uveljavljanju povračila stroškov z naslova skrbniške pogodbe 2023. V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi na skrbniki.poti@pzs.si.

Priloge:
XLSSpecifikacija upravičenih stroškov - poti
PDFZneski na razpolago PD za vzdrževanje in označevanje planinskih poti do 1.12.2023
PDFGradivo iz predstavitve tematike na delavnicah
DOCIzjava o načinu obračuna DDV
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije