petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Odprta nova planinska pot na Razor
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 20. november 2023 ob 12:40, ogledov: 1408

maPZS - pr(a)va pomoč pri načrtovanju izletov

Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska zveza Slovenije se je s spletno aplikacijo maPZS 15. novembra predstavila na dogodku IT Tour, ki je osvetlil priložnosti in pasti ter primere dobre prakse uporabe umetne inteligence v slovenskem turizmu.
Dogodek IT Tour, ki ga je Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Strateškim razvojnim inovacijskim partnerstvom za turizem (SRIPT) v sredo, 15. novembra, izvedla v sklopu Dnevov slovenskega turizma, je spodbudil živahno izmenjavo znanja na področju aplikativnih vidikov umetne inteligence.

it_tour_mapz_kelher
Strokovna sodelavka PZS Barbara Kelher je na dogodku IT Tour predstavila spletno aplikacijo maPZS (foto Saša Bujan)

Vsi promoviramo planinarjenje oz. pohodništvo, le malo kdo pa se zaveda prevelikega obiska tega krhkega ekosistema, nepoznavanja naših gora, številnih nesreč, ki so zadnja leta v porastu prav zaradi neznanja, nepravilne opreme in predvsem nepoznavanja našega gorskega in sredogorskega okolja. Pr(a)va pomoč pri načrtovanju izletov je maPZS.

Planinska zveza Slovenije zmogljivosti umetne inteligence izkorišča v sklopu spletne aplikacije maPZS, ki prikazuje vseh preko 10.000 kilometrov slovenskih planinskih poti v realnem času. Kot je povedala strokovna sodelavka PZS Barbara Kelher, so v letu 2023 dodali možnost direktnega poročanja poškodb planinskih poti s terena, s čimer lahko učinkoviteje rešujejo težave na planinskih poteh s čimprejšnjo sanacijo oz. planinske poti zaradi varnosti v centralnem podatkovnem sistemu zaprejo.

PDF PPT-predstavitev | maPZS - pr(a)va pomoč pri načrtovanju izletov
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije