petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Koroški markacisti v oddaji Na lepše na TV SLO
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 1. maj 2024 ob 10:00, ogledov: 4391

Koroški markacisti v oddaji Na lepše na TV SLO

Planinsko društvo Ožbalt - Kapla | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Koroški markacisti, nad katerimi bdi vodja Odbora za planinske poti Koroške Drago Kure, predstavljajo plemenito delo markacistov v oddaji Na lepše, ki bo na 1. programu TV Slovenija na sporedu v petek, 3. maja, ob 21.05. Televizijska ekipa z novinarko Ireno Shyamo Hlebš se je z markacisti podala po planinski poti na Sršenov vrh nad Kaplo na Kozjaku. Vabljeni k ogledu!
V oddaji Na lepše, osrednji slovenski turistični oddaji, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga, tokrat gostujejo prostovoljni markacisti Planinske zveze Slovenije.

Ustvarjalci oddaje, ki bo na 1. programu TV Slovenija na sporedu v petek, 3. maja, ob 21.05, so na terenu obiskali naravoslovnega fotografa in snemalca Mateja Vraniča ter jamskega fotografa Petra Gedeja, v za javnost zaprtem območju gozda s posebnim namenom so obiskali pozabljeno kočevarsko vas Topla reber ter se z markacisti podali po planinski poti na Sršenov vrh nad Kaplo na Kozjaku.

na_lepse_markacisti_koroska
Koroški markacisti v oddaji Na lepše - 3. maja ob 21.05 na 1. programu TV Slovenija. (foto Miran Pušnik)

Na snemanju je sodelovalo šest koroških markacistov: vodja Odbora za planinske poti Koroške Drago Kure in Tone Cepec, oba iz PD Ožbalt-Kapla, Marijan Markl in Janez Miklavc iz PD Ribnica na Pohorju ter Maksimiljan Kotnik in Ivana Kotnik iz PD Dravograd. Novinarki Ireni Shyami Hlebš s snemalno ekipo so predstavili svoje delo na planinski poti Kapla-Sršenov vrh-kmetija Holcman, in sicer markiranje, izdelavo stopnic, montažo smerne table, izdelavo mostička za prehod čez jarek ...

Televizijska ekipa je hkrati posnela lepote Koroške - Kaple in okolice ter čudovite razglede na Pohorje, Uršljo goro, Peco in sosednjo Avstrijo. Domačini Kaple so poskrbeli za prijazen sprejem celotne ekipe in se izkazali kot izjemno gostoljubni, za kar se jim markacisti lepo zahvaljujejo.

Vabljeni k ogledu oddaje!

Fotogalerija

 Tone Cepec in Drago Kure

 Tone Cepec in Drago Kure1 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure2 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure3 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure4 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure5 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure6 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure7 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure8 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure9 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure10 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure11 / 12

 Tone Cepec in Drago Kure12 / 12

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije