petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Zaključni dan tečaja za markaciste PZS v Lepeni
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 27. april 2024 ob 09:00, ogledov: 1598

Spontana ideja in beséda je dála besédo

Planinsko društvo Kranjski gamsi | 
Objavil(a): Neža Kočevar
"Spontana ideja in beséda je dála besédo." Tako nekako lahko opišemo, spontano akcijo odseka markacistov PD Kranjski gamsi in Mladinske komisije PZS.
V soboto, 20. aprila 2024, smo v sklopu dogodkov Mladinske komisije PZS izvedli delovno akcijo na delu planinske poti Kanonir-Javorniški preval. Pod okriljem markacistov društva PD Kranjski gamsi Tomaža, Karoline in Klemna so mladi izkusili delo markacistov.

markiranje - Bodoča markacistka_1
Bodoča markacistka.

Čeprav vremenska napoved ni napovedovala sončnega in toplega vremena, se je akcije udeležilo kar 6 mladih. Skozi celotno akcijo, kjer smo s skupnimi močmi čistili vegetacijo na poti, markirali, ter postavili stopnice (Tomaž mojster!) smo markacisti mladim skušali predstaviti naše delo. Čeprav, nas je, približno na sredini poti, snežna ploha odgnala v dolino. Na koncu smo se strinjali, da je bila delovna akcija uspešna, ker smo se tako markacisti kot sami udeleženci naučili veliko novega.

markiranje___Stopnice
Tomaževe stopnice.

Za odsek, za katerega bi povprečen pohodnik potreboval približno 50 minut, smo udeleženci akcije (skupno 9) potrebovali kar 5 ur. 

Zapisal Klemen Kožuh
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije