četrtek, 23. maj 2024
POIŠČI

Podor
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 13. oktober 2009 ob 00:00, ogledov: 5039

Sodelovanje PZS in KRKE

Konec junija letos je bila podpisana pogodba o sodelovanju med PZS in Krko glede označevanja in vzdrževanja 15 planinskih poti po vsej Sloveniji. Osnovni moto je, da je planinstvo ena izmed najbolj zdravih športnih dejavnosti in je primerno za vse starosti, zlasti pa za starejše ljudi, saj jih ohranja vitalne in zdrave. Zato so se v Krki odločili, da pomagajo PZS s tem, da bodo prevzeli stroške označevanja in vzdrževanja 15 planinskih poti za obdobje 5 let, pri tem pa tudi predstavljali svojo dejavnost in produkte.


Na PZS in v KRKI smo prepričani, da bomo s tem prispevali k ozaveščanju in usmerjanju ljudi v gibanje v naravi in v zdrav način življenja. Pohodniki, ki bodo prehodili te planinske poti in zbirali Krkine planinske žige, bodo tudi nagrajeni.

Seznam poti je naslednji:

1. Šmarna Gora

2. Gorjanci (Gabrje - Gospodična)

3. Prekmurje, po delu Pomurske poti od Bogojine do Murske Sobote

4. Pomjan - Strunjan, po delu poti E6

5. Lisca

6. Planina v Podbočju

7. Polhograjska Grmada iz Polhovega Gradca

8. Legastja - Sveti Jakob- Katarina - Grmada

9. Slavnik

10. Čaven

11. Boč

12. Rogla - Ribniška koča

13. Peca

14. Raduha

15. Viševnik (Pokljuka)


Več podatkov o vsem  je na KRKINI spletni strani na povezavi: http://www.krka.si/sl/o-krki/druzbena-odgovornost/krkine-planinske-poti


Svečana otvoritev prve s skupnim sodelovanjem označene poti na Šmarno Goro iz Šmartnega bo v petek, 9. oktobra ob 16. uri, sledijo pa Gorjanci v soboto 10. oktobra, Prekmurje (Bogojina -Murska Sobota) 24. oktobra,  Pomjan - Strunjan 7. novembra in Lisca 14. novembra.  Otvoritve ostalih poti bodo v spomladanskih mesecih v letu 2010 od marca do konca junija.


Komisija za planinska pota

Načelnik: Tone Tomše

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije