ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Dodatno zavarovana pot s Kredarice na Mali Triglav
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 2. julij 2015 ob 15:58, ogledov: 7174

Najboljša tematska pot 2015 - razpis

Objavil(a): Matej Ogorevc
Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje v letu 2012 v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2012 razpisujejo tekmovanje za najboljšo tematsko pot.
tematske_poti_tekmovanjeZa izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi Turistična zveza Slovenije v letu 2015 organizira tekmovanje za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Udeleženci tekmovanja so lahko vse tematske poti v Sloveniji. Na natečaj jih lahko prijavijo prebivalci, kraji, organizacije, društva ..., ki so skrbniki, upravljavci ali nosilci tematskih poti. Poti tekmujejo v vtisu, vzdrževanju, vodenju, privlačnosti in sporočilnosti posamezne poti.

Tematske poti tekmujejo med seboj najprej regijsko, t.j. znotraj Območne enote Zavoda za gozdove Slovenije (karto območnih enot si lahko ogledate na spletni strani Zavoda za gozdove), po ena najbolje ocenjena pot iz vsake od 14 regij pa tekmuje za laskavi naziv najlepše urejene tematske poti v Sloveniji v letu 2015.

Pobudo za prijavo, ki jih zbirajo regijski koordinatorji, lahko podajo krajani in organizacije do 10. julija 2015 na priloženem obrazcu, ki je objavljen tudi na spletnih straneh Turistične zveze Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije.

Posamezni regijski koordinatorji z regijsko ocenjevalno komisijo izberejo regijsko naj tematsko pot in svojo odločitev sporočijo Zavodu za gozdove Slovenije, Večna pot 2, 1000 Ljubljana do 15. avgusta 2015.

Spletno glasovanje bo potekalo na spletni strani Turistične zveze Slovenije od 25. avgusta 2015 do 10. septembra 2015.

Koordinator projekta in informacije: Jože Prah, 041 657 560, joze.prah@amis.net. Dodatne informacije so na spletnih straneh Turistične zveze Slovenije  in Zavoda za gozdove Slovenije.

-------------------------
Prilogi:
PDF Razpis (1,6 MB)
PDF Ocenjevalna pola (267 kB)
DOC Prijavni obrazec (274 kB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije