četrtek, 23. maj 2024
POIŠČI

Drugi Tončkov dan
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 10. september 2012 ob 00:00, ogledov: 19252

Dodatno zavarovana pot s Kredarice na Mali Triglav

Planinsko društvo Ljubljana-Matica | Planinsko društvo Jesenice | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
Člani Markacijskega odseka PD Ljubljana-Matica smo v akciji, ki je bila organizirana v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, namestili 70 metrov novih jeklenih vrvi na poti med Triglavskim domom na Kredarici in Malim Triglavom.
Na ta način smo dodatno zavarovali zelo izpostavljen del poti, ki preči severovzhodno steno. Ta del poti je bil do sedaj varovan le z ročnimi klini, ki niso ustrezni za samovarovanje, sedaj pa je tudi na tem odseku omogočeno samovarovanje.

Akcija je trajala štiri dni, od 28. do 31. avgusta 2012. Opremo in markaciste je na Kredarico pripeljal helikopter Slovenske vojske, za kar smo mu neizmerno hvaležni. Tako je bilo omogočeno, da smo prvi dan le nekaj ur po odhodu iz Ljubljane že delali v steni. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo v treh dneh montirali jeklene vrvi na celotnem načrtovanem odseku poti. Vreme se je četrti dan močno poslabšalo, a je omogočalo prenos opreme na Kredarico in popravilo manjših poškodb na dveh mestih.

Akcije smo se udeležili Oskar Marko Musič, Gašper Šolinc in Hinko Šolinc iz PD Ljubljana-Matica in Darko Bradaškja iz PD Jesenice.

Hinko Šolinc, vodja akcije

Fotogalerija

 Hinko Šolinc

 Hinko Šolinc1 / 8

 Hinko Šolinc2 / 8

 Hinko Šolinc3 / 8

 Hinko Šolinc4 / 8

 Hinko Šolinc5 / 8

 Hinko Šolinc6 / 8

 Hinko Šolinc7 / 8

 Hinko Šolinc8 / 8

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije