ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Predavatelj Tomaž Ščuka
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 28. november 2012 ob 00:00, ogledov: 7032

POSVET: Predstavitev dopolnjenega osnutka Načrta upravljanja TNP 2014-2023

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinska zveza Slovenije vas v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom vabi na posvet - PREDSTAVITEV dopolnjenega osnutka Načrta upravljanja TNP 2014-2023, ki bo v četrtek, 13. decembra, ob 17. uri, v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Vabljeni!
Javni zavod Triglavski narodni park v mesecu novembru in decembru 2012 izvaja javne predstavitve dopolnjenega osnutka Načrta upravljanja TNP 2014-2023. Načrt upravljanja TNP je programski akt, v katerem se določijo razvojne usmeritve ter načini izvajanja varstva, rabe in upravljanja zavarovanega območja. Je ključen dokument vsakega zavarovanega območja, saj zagotavlja kontinuiteto upravljanja. Zaradi številnih pristojnosti in nalog upravljavca zavarovanega območja načrt upravljanja z Zakonom o Triglavskem narodnem parku (Uradni list RS, št. 52/2010) pridobiva izreden pomen, saj bo v mnogih segmentih nadgradil zakon ter omogočil ustrezno izvajanje. Nenazadnje bo s podrobno opredelitvijo razvojnih usmeritev bistveno vplival tudi na življenje lokalnih prebivalcev, razvoj drugih dejavnosti in rab v prostoru ter tudi na porabo finančnih sredstev za izvajanje naravovarstvenih in razvojnih nalog. 

Dopolnjen osnutek Načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka 2014-2023 z vsemi prilogami je v času od 30. oktobra 2012 do vključno 29. decembra 2012 na ogled v prostorih občin Bled, Bovec, Gorje, Jesenice, Kobarid, Kranjska Gora, v Tolminu v Knjižnici Cirila Kosmača, v Bohinju v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici in v Kulturnem domu v Stari Fužini. Dopolnjen osnutek Načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka 2014-2023 je objavljen tudi na spletni strani Javnega zavoda TNP

Zaradi velike pomembnosti Načrta upravlja TNP za izvajanje planinskih dejavnosti v našem edinem narodnem parku Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom za predstavnike planinske organizacije in zainteresirano planinsko javnost organizira posvet, ki bo v četrtek, 13. decembra, ob 17. uri, v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Na posvetu bo poudarek, kako dopolnjen osnutek Načrta upravljanja TNP 2014-2023 opredeljuje:
  • izvajanje planinskih dejavnosti na območju TNP, kot so: planinarjenje, alpinizem, športno plezanje, turno smučanje, turno kolesarjenje in drugi gorski športi ter nepoklicno vodništvo in tabore mladih planincev,
  • gradnjo, vzdrževanje, opremljanje in upravljanje planinskih poti ter planinskih koč (vključno z gostinstvom in nastanitvami) in plezališč na območju TNP. 

Prosimo vse zainteresirane, da zaradi lažje priprave in izvede posveta najavijo svojo udeležbo na e-naslov info@pzs.si do srede, 12. decembra 2012. Udeležba na posvetu je brezplačna.

Vljudno vabljeni,

Bojan Rotovnik,
predsednik PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije