ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Dan slovenskih markacistov 2023
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 26. junij 2013 ob 00:00, ogledov: 7356

OPP Notranjske skupno uredil poti na območju Snežnika

Planinsko društvo Snežnik v Loški dolini | Planinsko društvo Cerknica | Planinsko društvo IMP | Planinsko društvo Rovte | Planinsko društvo Logatec | Planinsko društvo Horjul | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
V okviru OPP Notranjske organiziramo skupne akcije urejanja planinskih poti. Tokrat je bila že prej dogovorjena akcija izvedena na območju Snežnika.
Akcija je bila prvotno predvidena za 1. junij 2013 pa je bila zaradi neugodnih razmer prestavljena in izvedena 22. junija 2013. Predvidevali smo ureditev odsekov Notranjske planinske poti od Martinčevega laza (Bički lazi) čez Gašperjev hrib in po trasi E6, prav tako od Bičkih lazov mimo Mašuna.
 
Zbralo se nas je 11 iz planinskih društev (Snežnik – Loška dolina, Cerknica, IMP, Rovte, Logatec in Horjul) in smo razporejeni v 4 skupine uredili poti na sledečih odsekih:
-    Vratca–Globoka dolina,
-    Leskova dolina–vojaška cesta (pod Tjuro),
-    Mašun–cesta pod Puščetkom,
-    Bički lazi–grad Snežnik.

KPP_PZS_OPP_Notranjske_akcija_Sneznik_junij2013_foto_BSeligerP6220001m KPP_PZS_OPP_Notranjske_akcija_Sneznik_junij2013_foto_BSeligerP6220004m

Na omenjenih odsekih čistili poti in obnavljali markacije, ker so bili kar na nekaj območjih problemi z orientacijo na omenjenih poteh. 
 
Zadovoljni, da smo premaknili en drobec, smo se popoldne razšli.
 
Besedilo in foto Bogdan Seliger
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije