ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Popravljena Slovenska pot na Mangart
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 3. julij 2013 ob 00:00, ogledov: 9854

Mangrtska cesta – podor v zadnjem delu

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Spoštovani, zaradi skalnega podora in velike nevarnosti padanja kamenja in skal na vozišče na območju pod Rdečo skalo (okoli 100 m visoka previsna stena) promet v zadnjem kilometru Mangrtske ceste (12 km) ni varen.
Trenutno je urejeno manjše nadomestno parkirišče v zadnji serpentini pod Rdečo skalo. Omejeno parkiranje je možno še pred zadnjim predorom, na izogibališčih ob cesti in pred planinsko kočo. Peš dostop do Mangrtskega sedla je mogoč po označeni planinski poti mimo Koče na Mangrtskem sedlu (1906 m).

Obiskovalce obveščamo, da se z morebitnim povečanjem obiskovalcev ob konicah lahko zgodi, da ostanejo brez parkirišča. Promet je dovoljen samo za osebna vozila in motorna kolesa do višine 2,0 m. Zaradi lastne varnosti naprošamo, da spoštujejo omejeno uporabo ceste.

Cesta je odprta od 1. 7. 2013 dalje, vendar je promet dovoljen samo do zadnje serpentine pod Rdečo skalo, kjer je postavljen prometni znak, ki prepoveduje promet za vsa vozila. Obvestilni znak o zapori ceste je postavljen tudi pri odcepu ceste pri viaduktu Predel.

Višina EKOLOŠKE TAKSE, ki jo pobira Razvojna zadruga Mangrt, ostaja nespremenjena in znaša 5,00 EUR/ motorno vozilo.

Hvala za razumevanje!

Služba za odnose z javnostmi DRSC
Razvojna zadruga MANGRT z.o.o.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije