ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Drugi Tončkov dan
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 4. julij 2013 ob 00:00, ogledov: 7036

Dogodki PZS 5. in 6. julija 2013

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Vljudno vas vabimo na dogodke Planinske zveze Slovenije jutri, 5. julija, in v soboto, 6. julija 2013.
Vljudno vas vabimo na dogodke Planinske zveze Slovenije jutri, 5. julija, in v soboto, 6. julija, in sicer na: 

  • Podpis dogovora o sodelovanju med Planinsko zvezo Slovenije in Združenjem gorskih vodnikov Slovenije, ki bo jutri, 5. julija 2013, ob 19. uri, v Planinskem učnem središču Bavšica, Bavšica 20a.
    Podpisnici verjameta, da je njuno medsebojno sodelovanje nujno za normalno vodniško in preventivno delo in je hkrati obojestransko koristno. Sodelovanje PZS in ZGVS izhaja iz skrbi za varnost obiskovalcev slovenskih gora ter preventivnega delovanja v gorah. Podpisnici bosta druga drugo podpirali pri izvedbi lastne dejavnosti. Obvezujeta se, da se bosta sproti obveščali o vseh zadevah, ki se nanašajo na njuno sodelovanje in pogoje delovanja (zakoni in drugi vladni pravni akti, temeljni akti in sklepi). Dogovor bosta podpisala predsednik PZS Bojan Rotovnik in predsednik ZGVS Robert Rot.
  • Planinski dan pod Triglavom za mlade zamejce in Slovence po svetu: petek, 5. julija 2013, v Mojstrani in dolini Vrata. Planinska zveza Slovenije ob podpori Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Svetovnega slovenskega kongresa, Triglavskega narodnega parka, Slovenskega gorniškega kluba Skala - zveze gorniških klubov in Slovenskega planinskega muzeja vabi mlade - po letih in srcu na Planinski dan pod Triglavom. Planinski dan pod Triglavom poteka v okviru dogodka Dobrodošli doma 2013Več na spletnem mestu PZS.
  • Prvi Tončkov dan in vseslovenska akcija obnove markacij na Slovenski planinski poti: v soboto, 6. Julija 2013, na Vršiču s pričetkom ob 7. uri pri Koči pri izviru Soče, zaključila pa zvečer ob 19. uri v Poštarskem domu na Vršiču, kjer bo kratek kulturni program in pogostitev za vse udeležence. Ta dan bodo markacisti PZS obnavljali poti v okolici Vršiča in Vrat: Izvir Soče-Zavetišče pod Špičkom, Izvir Soče-Zadnjica, Vršič-Zavetišče pod Špičkom, Vršič-Kriški podi, Luknja-Kriški podi, Luknja-Dolič, pa tudi na Koroškem in na Primorskem bodo ta dan obnavljali markacije in poti.
    Akcija bo potekala
     v sodelovanju z Heliosom in Olimpijskim komitejem Slovenije, s katerima je Planinska zveza Slovenije podpisala pogodbo o sodelovanju. S »Heliosovimi« barvami v vrednosti 7.000 EUR bo PZS obnovila markacije na trasi Slovenske planinske poti, najstarejše tovrstne vezne poti v Sloveniji in na svetu. Več na spletnem mestu PZS. O podpisu sporazuma med Heliosom, OKS in PZS pa si lahko preberete na naslednjem spletnem mestu PZS.

Vljudno vabljeni,da se nam pridružite!

Z lepimi planinskimi pozdravi,

Predsednik Planinske zveze Slovenije
Bojan Rotovnik
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije