ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Tominškova pot na Triglav ZAPRTA
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 19. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 10302

Slovenska planinska pot na OŠ Franceta Prešerna iz Maribora

Objavil(a): Zdenka Mihelič
V knjižnico Osnovne šole Franceta Prešerna so sredi dopoldneva v sredo, 16. oktobra 2013, prihajali učenci višjih razredov. Vedoželjno so se ozirali po razstavljenih panojih, ki so prikazovali utrinke Slovenske planinske poti.
Besedi avtorice razstave in podpredsednice PZS Slavici Tovšak so dodali prijazen kulturni program, ki ga je povezovala učiteljica Tanja Iršič. Zvoki flavte, harmonike, recitali učencev s planinsko vsebino in besede ravnateljice Marte Otič so dodali prisrčni prireditvi posebno težo.

Učenci, za prenekatere je bil to prvi stik z gorskim svetom, so začutili dih gora, sanjajočih in cvetočih poljan, lepot slovenske gorske pokrajine. Slavica Tovšak je ob svojem nagovoru v poznavanje planinstva vključila v razgovor tudi prisotne učence in jim na ta način vzbudila zanimanje za Slovensko planinsko pot. Odzvali so se vabilu in spoznali, da gore s svojo mogočnostjo resnično odpirajo srca ljudem, zlasti planincem. To velja zlasti za mlado generacijo, ki jo na pristen način ravno v gorah lahko povezuje prijateljstvo, druženje in spoštovanje do narave. Največkrat so prehodili pohorski del planinske poti, obljubili so, da bodo sledili ideji profesorja Ivana Šumljaka in spoznavali raznolikost narave ter značilnosti te zanimive vezne poti.

Razstavo si bodo pod vodstvom mentorice ogledali tudi učenci nižje stopnje in tisti, ki so vključeni v planinski krožek. Ob njej bodo imeli učno uro. Na šolo pa bodo povabili tudi planinske krožke mariborskih osnovnih šol, s katerimi se družijo na planinskih izletih. Ravnateljica pa je po razstavi že popeljala kolektiv učiteljic, ki so ob razstavljenih panojih podoživljali prehojene poti.

Slavica Tovšak
Foto Radeja Lokar Rutar


Fotogalerija

 Foto Radeja Lokar Rutar

 Foto Radeja Lokar Rutar1 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar2 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar3 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar4 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar5 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar6 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar7 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar8 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar9 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar10 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar11 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar12 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar13 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar14 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar15 / 16

 Foto Radeja Lokar Rutar16 / 16

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije