sobota, 20. april 2024
POIŠČI

Stanje pred obnovo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 14. april 2014 ob 00:00, ogledov: 6144

Papirnati dan - zmagal predlog Planinske zveze Slovenije; Star papir za novo upanje 2014

Objavil(a): Zdenka Mihelič
V soboto, 12. aprila, je v okviru letošnje vseslovenske akcije Star papir za novo upanje 2014 v ljubljanskem BTC potekal Papirnati dan, ki sta ga organizirali društvo Ekologi brez meja in podjetje Dinos. Razglasili pa so tudi zmagovalca natečaja, ki je prejel 40 odstotkov sredstev od zbranega papirja. Hvala vsem, ki ste glasovali za planinske poti in njihovo obnovo!
S projektom Star papir za novo upanje so organizatorji želeli sporočiti, da tudi za star papir obstaja novo upanje, saj ima ta svojo vrednost. Namen osrednjega dogodka Papirnati dan pa je bil vizualni prikaz vrednosti starega papirja, zato se je ta na dogodku v Ljubljani v BTC City ves čas zbiral, kreativci in biskovalci dogodka pa so ga uporabili pri ustvarjanju različnih izdelkov. Osrednja nit dogodka je bilo izdelovanje velike papirnate skulpture, ki je bila vidna iz ptičje perspektive. Industrijski oblikovalec Andraž Tarman je iz dpadnih plakatov in kartona oblikoval pisalno mizo s tiskalnikom, ki je za seboj puščal papirnato sled - 3D-napis. Ta je razkril zmagovalca natečaja, katerega okvirna tema je bila letos pomoč Sloveniji po veliki naravni nesreči, ki je februarja z žledom in kasneje še s poplavami opustošila Slovenijo.
Največ glasov je na javnem glasovanju  dobil predlog Planinske zveze Slovenije, ki bo za odstranjevanje škode in nevarnosti na planinskih poteh prejela 40 odstotkov sredstev od zbranega papirja.

Ju. P.
Vir: Nedelo.

                Hvala vsem, ki ste glasovali za planinske poti in njihovo obnovo!

Planinska društva, lepo povabljeni, da sodelujete do 30. aprila 2014 pri zbiranju starega papirja >>>
EBM_Star_papir_za_novo_upanje_pasica

Več o akciji Star papir za novo upanje 2014.
--------------------------------------------------------------

Povezana novica:
- Vabljeni h glasovanju! PZS favoritka natečaja Star papir za novo upanje 2014

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije