ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Akcija MDO PD Dolenjske in Bele krajine na območju pešpoti E7
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 27. november 2014 ob 00:00, ogledov: 5180

Premiera dokumentarnega filma Drugo življenje macesna na TV Slovenija

Planinsko društvo Kamnik
Planinsko društvo Kamnik | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Dokumentarni film o kamniških markacistih z naslovom Drugo življenje macesna bo na 1. programu TV Slovenija na ogled v nedeljo, 30. novembra, in v soboto, 6. decembra.
Dokumentarni film o kamniških markacistih z naslovom Drugo življenje macesna je delo režiserja Boštjana Mašere, scenaristke in organizatorke Mojce Volkar Trobevšek, direktorja fotografije Janeza Kališnika, avtorja glasbe Simona Skalarja in drugih sodelavcev, v produkciji Perfo Production, d. o. o., za TV Slovenija.

Ko ponosni gorski macesen odsluži svojo vlogo pokončnega drevesa, se zanj začne novo življenje, ki mu ga vdihnejo spretne roke markacistov. Zdravko Bodlaj, Rajko Balantič - Bibita, Bojan Dolmovič in ostali markacisti Planinskega društva Kamnik so možje, ki prostovoljno in z velikim veseljem skrbijo za planinske poti v slovenskih gorah. Da bi planinci lažje in bolj varno obiskovali gore, so pripravljeni na težka dela snovalcev in vzdrževalcev gorskih poti. Vedri, hudomušni in požrtvovalni akterji si med spretnim izdelovanjem macesnovih stopnic dovolijo tudi poglobljen razmislek o smislu in sobivanju z naravo.

Film si lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate:
- v nedeljo, 30. 11. 2014, ob 22.15,
- v soboto, 6. 12. 2014, ob 15.50 (ponovitev).
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije