ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Hanzova pot na Prisojnik popravljena in odprta
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 30. december 2014 ob 00:00, ogledov: 7479

Predstavitev turistično – planinskega zemljevida “Čičarija”

Obalno planinsko društvo Koper | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
V osrčju Čičarije, v kraju Lanišće, je bila 22. decembra 2014 javna predstavitev turistično – planinskega zemljevida “ČIČARIJA”, ki so ga skupaj pripravili in izdali Hrvatska gorska služba spašavanja - Kartografski odsjek ter planinska društva, združena v Istarski planinarski savez in Rijećki planinarski savez.
Lep dogodek, ki so se ga udeležili, poleg tistih, ki so neposredno sodelovali pri nastajanju zemljevida, tudi mnogi planinci iz društev z obeh strani Učke (prisotni so bili tudi predstavniki OPD Koper), so pripravili prizadevni prebivalci male občine Lanišće, kjer so jim vseskozi nudili pomoč tudi med pripravo zemljevida.

opd_koper_predstavitev_zemljevida_cicarija_foto_maruska_lenarcic_m3

Lepo obiskana predstavitev turistično-planinskega zemljevida Čičarija, foto: Maruška Lenarčič
Zemljevid v merilu 1: 25 000, ki obsega območje od Slavnika na severu do Učke na jugu in od Opatije na vzhodu do Buzeta na zahodu, bo dragocen pripomoček pri načrtovanju pohodov po tem lepem delu Istre, nedaleč od turistično dobro poznanih krajev. Odkrivanje teh zapuščenih krajev se je začelo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja z označevanjem Istrske planinske poti, katere nosilec je bil Josip Sakoman iz Zagreba s sodelavci. Takrat so tudi prvič pripravili poenostavljen zemljevid. Danes pa je tu odlična karta, ki bo v kratkem tudi v prodaji.

 

Besedilo in foto Maruška Lenarčič

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije