sobota, 18. januar 2020
POIŠČI

Pot do izvira Soče uspešno popravljena
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 19. oktober 2019 ob 09:30, ogledov: 846

Tekmovanja v lednem plezanju 2019/2020

Objavil(a): Matej Ogorevc
Letošnja lednoplezalna sezona se je začela, še preden je sploh zadišalo po ledu in snegu. Ob lepi udeležbi na Drytooling akademiji v Zasavju si obetamo lepo nadaljevanje. Tudi na podlagi lanskoletnih izvrstnih rezultatov, ki so jih naši tekmovalci in tekmovalke dosegali na nekaterih tekmovanjih.
Za začetek letošnje slovenske lednoplezalne zgodbe lahko štejemo izvedeno Drytooling akademijo 2019, ki je potekala 12. in 13. oktobra v zasavskih drytooliščih.

Slovensko-hrvaško-srbski pokal v lednem plezanju
Skupni SHS pokal v lednem plezanju bo letos sestavljen iz treh tekem, vsa bodo odprte za vse tekmovalce. Tekmovalo se bo v disciplini težavnost.

si_hr_rs Slovensko-hrvaško-srbski pokal v lednem plezanju:

Na tekmovanja ste vabljeni prav vsi, ki bi se radi preizkusili v drytoolingu, začetniki ali mojstri. Nekje in enkrat je treba začeti in tovrstno tekmovanje in obtekmovalno druženje je odlična priložnost za preizkus, predvsem pa za učenje od pravih mojstrov zatikanja lednih orodij.

kgs_pzs_pokal_shs_zagreb_2017_foto_bojan_haron__24_

Proti vrhu smeri zagrebške tekme SHS pokala v lednem plezanju. Foto: Bojan Haron

Humarjev memorial 2020
*V primeru ugodnih (lednih) razmer bo organiziran tudi 9. Humarjev memorial, ki bo predvidoma potekal januarja ali februarja 2020 v Mlačci.

Gre za tekmovanje v hitrostnem lednem plezanju, ki pa ne šteje v točkovanje skupnega pokala. Je predstavitev športa in možnost za vse ledne plezalce, da se seznanijo s hitrostnim lednim plezanjem, predvsem pa priložnost za druženje ljubiteljev lednega plezanja. Tekma je odprtega tipa in se je bo lahko udeležil kdor koli.

Evropski pokal v lednem plezanju:

  • 23. november 20198: Bern (Švica)
  • 30. november 2019: Brno (Češka)
  • 7. december 2019: Žilina (Slovaška)
  • 29. februar2019: Oulu (Finska)


UIAA_Domzale_4164_171202_UU

Zadnji gibi finalne smeri tekme evropskega pokala v lednem plezanju v Domžalah (foto: Urban Urbanc)

Svetovni pokal v lednem plezanju
5 tekem in 5 držav. Od decembra do februarja bodo potekala tekmovanja svetovnega pokala v lednem plezanju. Začetek bo gostila Moskva (20. in 21. december), finale pa ameriški Denver (21.-23. februar). Ostale tri tekme bodo gostili Changchun City (Kitajska), Saas-Fee (Švica) in Cheongsong (Južna Koreja).


Nabrusite okle in dereze, druženja z vami se že veselimo!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije